Kurum Adı : Mediha Mahmut Bey Ortaokulu
WEB Adresi : http://medihamahmutbey.meb.k12.tr
Adres : 5301/1 Sokak No102 ,Çamdibi BORNOVA/İZMİR

VİZYON
Okulumuzu demokratik, laik, Atatürkçü anlayışla şeffaf yönetilen, yeterli teçhizat ve donanıma sahip, huzurlu, eğitim-öğretim sistemi çağdaş yaklaşımlara uygun, bilimsel bir eğitim kurumu yapmak; Öğrencilerimiz geliştirici çalışma ve etkinlikler düzenleyerek çağdaş, çevreci ve özdisiplin anlayışına sahip vbireyler olarak yetiştirmek, okul çalışanlarının, öğrencilerin ve velilerin katılımcı olduğu, sosyal, kültürel, ve sportif etkinliklerde ilde ve ülke çapında başarılarar kazanarak adını duyuran, ekip ruhu ile çalışan bir kurum haline getirmektir. Temiz toplum, sağlıklı okul... Başarımız kendimizle yarışmaktır. Başarısız öğrenci yoktur, ilgi alanalrı farklı olan öğrenciler vardı.

MİSYON
Okulumuzda hem öğrenenler bakımından birbirlerinin öğrenmesinme ve gelişimine yardımcı olmanın önemine inanmış; Atatürk İlke ve Devrimleri doğrultusunda ilerici, çağdaş, kendisine bilimi rehber edinmiş, düşünen, sorgulatan, okuyan, sorumluluk sahibi; kendini, yaşadığı toplumu sürekli olarakgeliştiren, mutlu ve özgüveni olan bireyler yetiştirmek. Başarıya ulaşmanın adresiyiz. İstenilince yapılmayacak hiçbir şey yoktur.

BAŞARILAR
Okulumuzda "Okullar Hayat Olsun" ve Matematik ve Fen Bilimleri Proje Çalışması olan "Bu Benim Eserim" proje çalışmaları yürütülmektedir. Hayatboyu Öğrenme Programı/Comenius Okul Ortaklıkları Programı ile ilgili çalışmalar yapılmaktadır.

Öğretmen Sayısı : 72
Rehber Öğretmen Sayısı :
Öğrenci Sayısı : 1290
Öğretim Şekli : ikili
Ders Başlama ve Bitiş Saati : 7.30-17.20
Derslik Sayısı : 35 Atölye-İşlik Sayısı : 0
Fen Laboratuarı Sayısı : 1 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 1
Resim Sınıfı Sayısı : Müzik Sınıfı Sayısı :
Yabancı Dil : İnternet Bağlantısı : ADSL (1 Mbit)
Hazırlık Sınıfı
Misafirhane
Kantin